Skoomakarlåda "Bootsy Collins"

4

Du behöver

  • 600 g ryggbiff eller en skiva oxfi lé per person för en lyxigare variant
  • 1 klick smör och lite olivolja
  • 1 paket bacon
  • salt och peppar
  • 1,5 dl rödvin
  • 0,5 köttbuljongtärning
  • potatismos
  • 1 kg potatis
  • 2 msk smör
  • 2 dl mjölk
  • 2 tsk salt
  • fi nriven muskotnöt
  • 1 äggula
  • 1 rejält knippe gräslök, fi nhackad
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med potatismoset. Skala potatisen, skär den i bitar och koka i 10?12 minuter. Slå av vattnet och tillsätt smör och mjölk. Låt koka
  2. Upp. Salta och peppra. Mosa potatisen och rör om till ett fl uffi gt mos. Tillsätt en skvätt mer mjölk om moset verkar bli för fast.
  3. Fastheten beror helt på hur mjölig potatissorten är. Riv 7?8 drag på rivjärnets fi naste del med en muskotnöt (var
  4. Gärna lite försiktig eftersom unset för mycket förstör hela moset). Blanda i den fi nhackade gräslöken.
  5. Stek baconet i stekpanna och låt rinna av på papper. Banka köttet något med knytnäven
  6. Och stek i en klick smör och lite olja. Salta och peppra. Plocka ur köttet och tillsätt
  7. Rödvin, en skvätt vatten och köttbuljongtärningen. Koka upp, vispa lite och
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Lägg upp potatismos. Lägg köttet och baconet på och slå rödvinsskyn
  10. Över.
  11. Servera med tomatsallad på färsk tomat, fi nhackad rödlök, salt och
  12. Peppar samt olivolja. Smörstekt salladslök och blandsvamp.
  13. Lyssna på:
  14. ?Ahh? The Name Is Bootsy, Baby?
  15. ?Psychoticbumpschool?
  16. Album:
  17. Stretchin? Out (In Bootsy?s
  18. Rubber Band)
  19. Bootsy? Player Of The Year
  20. Receptet kommer från boken Rockköket
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept