Fyllda kycklingbröst "Dixie Chicks"

4

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 soltorkade tomater
  • 1 dl kalamataoliver
  • 1 knippe basilika
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk olivolja
  • 1 tunn skiva fetaost
  • 1 dl vitt vin
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Stöt vitlök, blötlagda tomatskivor, urkärnade kalamataoliver och basilika i mortel till en
  2. Pasta. Blanda ner tomatpuré och olivolja, smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg ut varje kycklingfi lé och skär ett jack från den tjocka delen ut mot den
  4. Tunnare och lämna en öppning på 3?4 cm. Fördela och fyll tomat-/olivpasta i kycklingfi
  5. Léerna med en tesked. Stek i olivolja och en klick smör ca 5 minuter på var sida eller
  6. Tills de fått fi n färg. Lägg i smörad form och smula fetaosten över. Gratinera i 175 grader
  7. Tills kycklingen är genomstekt (ca 10 minuter, kontrollera med sticka eller skär ett snitt
  8. I den tjockare delen).
  9. Slå vinet i formen och låt stå någon minut före servering med klyftpotatis och sallad med rödbetor och svartrötter.
  10. Lyssna på:
  11. Goodbye Earl
  12. If I fall you're going down with me
  13. Album:
  14. Wide Open Spaces och Home
  15. Receptet kommer från boken Rockköket
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept