Pumpasoppa "Smashing Pumpkins"

35 min
5
35 min
5

Du behöver

  • 1 kg färsk pumpa
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 nypa nyriven muskotnöt
  • 2 tsk lönnsirap till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Halvera pumpan och skopa ur kärnorna. Tvätta kärnorna i durkslag och torka sedan på en handduk. Rosta i ugnen (eller stekpanna) tills de är gyllenbruna, 5-10 minuter. Salta lätt.
  2. Skopa köttet ur skalet med sked eller glasskopa. Skär köttet i mindre bitar, 2-3 centimeter.
  3. Ångkoka pumpabitarna under lock i lite vatten tills de är riktigt mjuka. Slå då av vattnet. Mosa med potatisstöt eller stavmixer.
  4. Koka upp mjölken och rör ner den. Tillsätt resterande ingredienser och koka upp. Smaka av med salt och nyriven muskot. Strö över kärnorna och garnera med lönnsirap.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept