Råbiff á la Västerbotten

Råbiff á la Västerbotten
Foto: TV4

Råbiff á la Västerbotten

Av: Jesper - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

1h

Receptet på råbiff är beräknat till 4 personer.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner

Råbiff

  • 500 g oxfilé
  • 2 rödlökar, finhackade
  • 1-2 dl kapris
  • 100 g Västerbottensost, riven eller hackad

Sauce tartare/senapsmajonnäs

  • 4 äggulor, hårdkokta
  • 1,5 tsk dijonsenap
  • salt
  • 3 dl olja (t ex oliv- eller kallpressad rapsolja)
  • 1 msk kapris, finhackad
  • 1 msk persilja, finhackad
  • 3 äggvitor, silade
  • äppelcidervinäger
  • citron, saft

Gör så här

Råbiff

  1. Hacka alla ingredienser fint, särskilt köttet.
  2. Forma en rund biff av köttet och servera med tillbehören (kapris, rödlök och västerbottenost) bredvid.
  3. Ringla ett par matskedar av majonnäsen över köttet.

Sauce tartare/senapsmajonnäs

  1. Mosa äggulor, senap och salt till en jämn smet.
  2. Tillsätt oljan under omrörning, långsamt till en början så att det inte skär sig. Vispa upp till en krämig majonnäs.
  3. Rör ned den hackade persiljan och kaprisen.
  4. Vispa ner äggvitorna så såsen blir lite mer lättflytande.