Råbiff á la Västerbotten

Råbiff á la Västerbotten
Foto: TV4
1h
4

Du behöver

Råbiff

  • 500 g oxfilé
  • 2 st rödlökar, finhackade
  • 1-2 dl kapris
  • 100 g västerbottenost, riven eller hackad

Sauce tartare/senapsmajonnäs

  • 4 st äggulor, hårdkokta
  • 1,5 tsk dijonsenap
  • salt
  • 3 dl olja (t.ex. oliv- eller kallpressad rapsolja)
  • 1 msk kapris, finhackad
  • 1 msk persilja, finhackad
  • 3 st äggvitor, silade
  • äppelcidervinäger
  • citronsaft

Gör så här

  1. Råbiff:
    Hacka alla ingredienser fint, särskilt köttet.
  2. Forma en rund biff av köttet och servera med tillbehören (kapris, rödlök och västerbottenost) bredvid.
  3. Ringla ett par matskedar av majonnäsen över köttet.
  4. Sauce tartare/senapsmajonnäs
    Mosa äggulor, senap och salt till en jämn smet.
  5. Tillsätt oljan under omrörning, långsamt till en början så att det inte skär sig. Vispa upp till en krämig majonnäs.
  6. Rör ned den hackade persiljan och kaprisen.
  7. Vispa ner äggvitorna så såsen blir lite mer lättflytande.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept