Whiskydoftande chokladmousse

30 min
4
chokladmousse
Foto: tv4

Chokladmousse med whisky. Serveras med färsk frukt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryckestips
Den söta gräddlikören Amarula Cream rundar av den spritiga smaken i desserten och passar utmärkt till smaker av kaffe och choklad.

8 april 2014
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 100 g mörk choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 ägg
  • 0,5 dl blended whisky
  • 3 apelsiner
  • 4 jordgubbar
  • 2 passionsfrukter

Gör så här

  1. Smält mörk choklad i vattenbad. Lägg chokladen i en skål i en kastrull, med sjudande vatten i botten. Passa noga så att vattnet inte kokar, då kan chokladen bli grynig.
  2. Skilj äggulorna från vitorna. Det gör du enklast genom att låta äggvitan rinna mellan fingrarna, kvar i handen blir gulan, hel och fin. Hälften av äggvitan ska användas, vispa den hårt. Du ska kunna vända upp och ner på skålen utan att vitan rinner ut, då är den färdig.
  3. Vispa grädden hårt. Vispa gulorna och rör ner dem i den smälta chokladen. Rör ner chokladblandningen i den vispade grädden. Vänd till sist ner den vispade äggvitan.
  4. Ställ din chokladmousse kallt någon timme innan efterrätten ska serveras.
  5. Servera med frukten.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept