Krämig kräftsoppa med kolgrillade pilgrimsmusslor

Krämig kräftsoppa med kolgrillade pilgrimsmusslor
Foto: TV4

Krämig kräftsoppa med kolgrillade pilgrimsmusslor

Av: Jerry - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

21 ingredienser

1h 20 min

Krämig kräftsoppa med kolgrillade pilgrimsmusslor som serveras med krispigt örtbröd.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner

Kräftsoppa

  • 700 g kräftkross (alternativt skal från kräftor)
  • 0,5 fänkål
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 krm dillfrö
  • 6 cl cognac
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar (helst nymald)
  • 75 g smör (äkta)
  • 3,5 dl grädde
  • 1 l vatten
  • 12 pilgrimsmusslor
  • 1 msk olivolja
  • 4 kvistar timjan
  • majsstärkelse

bröd

  • 1 baguette
  • 4 klyftor vitlök
  • 0,25 färsk timjan
  • färsk basilika, ca 20 blad
  • 50 g smör (äkta)

Gör så här

Soppa

  1. Tag en kastrull och släng i kräftkross, grovhackad fänkål, lök samt morot.
  2. Fräs upp i cirka 5 minuter.
  3. Därefter tillsätts tomatpuré, konjak salt och peppar.
  4. Slå på 1 liter vatten och reducera till hälften.
  5. Sila därefter och du har en underbar kräftfond!
  6. Tillsätt smör samt grädde, smaka av med ev mer salt och peppar, använd maizena till redning.
  7. Tänd kolgrillen och grilla pilgrimsmusslorna som är insmorda i olivolja salt samt peppar.
  8. Häll upp, dekorera med timjan och servera.

Bröd

  1. Dela baguetten i lämplig storlek.
  2. Blanda smör samt örter och bred på brödet.
  3. In i ugnen i cirka 8 min på 200 grader.