Krämig kräftsoppa med kolgrillade pilgrimsmusslor

1h 20 min
4
Krämig kräftsoppa med kolgrillade pilgrimsmusslor
Foto: TV4
1h 20 min
4

Du behöver

Kräftsoppa

  • 7 hg kräftkross, alternativt skall från kräftor
  • 0,5 st fänkål
  • 2 st morötter
  • 1 st gul lök
  • 3 msk Tomatpure
  • 1 krm dillfrö
  • 6 cl konjak
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar (helst nymald)
  • 75 g äkta smör
  • 3,5 dl grädde
  • 1 l vatten
  • 12 st pilgrimsmusslor
  • 1 msk olivolja
  • 4 st kvistar av timjan
  • maizena

Bröd

  • 1 st baguette
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 0,25 st färsk timjan
  • Färsk basilika, ca 20 blad
  • 50 g äkta smör

Gör så här

  1. Soppa
    Tag en kastrull och släng i kräftkross, grovhackad fänkål, lök samt morot.
  2. Fräs upp i cirka 5 minuter.
  3. Därefter tillsätts tomatpuré, konjak salt och peppar.
  4. Slå på 1 liter vatten och reducera till hälften.
  5. Sila därefter och du har en underbar kräftfond!
  6. Tillsätt smör samt grädde, smaka av med ev mer salt och peppar, använd maizena till redning.
  7. Tänd kolgrillen och grilla pilgrimsmusslorna som är insmorda i olivolja salt samt peppar.
  8. Häll upp, dekorera med timjan och servera.
  9. Bröd
    Dela baguetten i lämplig storlek.
  10. Blanda smör samt örter och bred på brödet.
  11. In i ugnen i cirka 8 min på 200 grader.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept