Sorbet med smak av citron och champagne

Sorbet med smak av citron och champagne
Foto: TV4

Serveras med lakritssås samt en klick hallon- och basilikasås.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


24 januari 2012
Visa mer
4

Du behöver

Sorbet

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1,5 dl champagne
  • 4 st citroner
  • 2 msk mascarpone

Lakritssås

  • 1 msk sirap
  • 2 msk grädde
  • 25 st bitar turkisk peppar

Hallon- och basilikasås

  • 0,5 dl hallon
  • 2 krm vaniljsocker
  • 1 krm strösocker
  • 1 st basilikablad

Gör så här

  1. Sorbet
    Tag en kastrull och häll i vatten samt strösocker, koka upp i 1 minut.
  2. Tillsätt champagne, saften ur 4 citroner, rivet skal från 2 citroner samt mascarpone.
  3. Häll i en bytta som är ca 30 x 30 cm. Därefter in i frysen i ca 3 timmar.
  4. Kommer du ihåg, är det bra att röra runt ett par gånger under infrysningstiden.
  5. Lakritssås
    Tag en kastrull, häll i sirap, grädde samt godiset. Låt koka upp till en härlig smet.
  6. Häll därefter över såsen i en påse och förvara i kylskåp.
  7. Hallon- och basilikasås
    Tag en bytta. Häll i hallon, strösocker, vaniljsocker samt basilika.
  8. Tag stavmixern och mixa till en slät sås.
  9. Tag fram höga glas som helst förvarats i frysen, skopa upp sorben, klicka på hallonbasilikasåsen samt spritsa ut lakrits såsen.
  10. Dekorera därefter med 2 hela hallon, servera och njut!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept