Jerk chicken med mangosalsa

25 m + marinering
4
Jerk chicken med mangosalsa
Foto: TV4
Från Mitt kök

Kyckling i kryddig, het marinad. Serveras med mangosalsa med gurka och salladslök.

18 maj 2015
Visa mer
25 m + marinering
4

Du behöver

  • 2 Scotch bonnet chili, urkärnad och finhackad
  • 3 lime, skal och saft
  • 4 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 bit färsk ingefära, finhackad
  • 3 tsk kryddpeppar
  • 1 tsk riven muskot
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 tsk torkad oregano
  • 6 timjan kvistar
  • 2 msk honung
  • 6 msk tomatketchup
  • 4 kycklingbröst

Mangosalsa

  • 2 mango, grovhackade
  • 0,5 gurka, i tärningar
  • 4 salladslökar, finhackade
  • 1 liten röd chili, urkärnad och finhackad
  • 1 lime, saft av
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 kruka koriander, grovt hackad

Gör så här

  1. Marinera kycklingen, lägg alla ingredienser förutom kycklingen i en stor återförslutningsbar påse och blanda ihop. Lägg i kycklingen, förslut påsen och skaka tills allt är täckt. Vila i kylen i minst 2 timmar eller över natten om du har tid.
  2. Blanda alla ingredienserna till salsan (utom koriander) i en skål och krydda med havssalt och svartpeppar. Blanda ner koriander när du är redo att servera.
  3. Ta ut kycklingen ur kylskåpet 30 minuter innan du ska tillaga den.
  4. Hetta upp en grillpanna och sedan stek kycklingen i 2-3 minuter på varje sida.
  5. Ta bort från värmen och servera med mangosalsa samt några limeklyftor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept