2 scotch bonnet chilifrukt, urkärnad och finhackad
3 limefrukter, skal och saft
4 klyftor vitlök, finhackade
1 bit färsk ingefära, finhackad
3 tsk malen kryddpeppar
1 tsk muskot, riven
1 tsk malen kanel
1 tsk torkad oregano
6 timjan kvistar
2 msk honung
6 msk ketchup
4 kycklingbröst
Mangosalsa
2 mango, grovhackade
0,5 gurka, i tärningar
4 salladslökar, finhackade
1 liten röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
1 limefrukt, saft av
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
1 kruka koriander, grovt hackad
Gör så här
Marinera kycklingen, lägg alla ingredienser förutom kycklingen i en stor återförslutningsbar påse och blanda ihop. Lägg i kycklingen, förslut påsen och skaka tills allt är täckt. Vila i kylen i minst 2 timmar eller över natten om du har tid.
Blanda alla ingredienserna till salsan (utom koriander) i en skål och krydda med havssalt och svartpeppar. Blanda ner koriander när du är redo att servera.
Ta ut kycklingen ur kylskåpet 30 minuter innan du ska tillaga den.
Hetta upp en grillpanna och sedan stek kycklingen i 2-3 minuter på varje sida.
Ta bort från värmen och servera med mangosalsa samt några limeklyftor.