Jerk burgers

30 m
4
Jerk burgers
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 1 Scotch bonnet chili, urkärnad och finhackad
  • 2 lime, skal och saft
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tumstor bit färsk ingefära, finhackad
  • 3 tsk kryddpeppar
  • 1 tsk riven muskot
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 tsk torkad oregano
  • 6 timjan kvistar
  • 2 msk honung
  • 6 msk tomatketchup

Servering

  • 4-6 hamburgarbröd, rostade
  • majonnäs
  • tomater, skurna i skivor
  • 2 huvuden gemsallad, fint skivade

Gör så här

  1. I en stor skål, blanda nötfärs med resten av ingredienserna.
  2. Dela upp blandningen i 4-6 hamburgare, lägg på en plåt och låt den vila i kylen i cirka 15 minuter.
  3. Häll lite olja i en stor stekpanna på en medelhög värme och stek varje burgare i ca 4 minuter på varje sida.
  4. Servera hamburgarna i rostade bröd med en klick majonnäs, tomatskivor och strimlad sallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept