Spenatsallad med haloumi och solrosfrön

4

Du behöver

  • 1 påse babyspenat eller vanlig spenat, färsk
  • 1 st haloumiost
  • 1 dl solrosfrön
  • 0,5 st citron
  • 1 tsk sesamolja
  • olivolja
  • salt och svartpeppar
  • matolja

Gör så här

  1. Skiva haloumin i tjocka skivor. Stek skivorna i rikligt med matolja, så att de nästan blir friterade.
  2. Rosta solrosfröna i en torr men varm stekpanna. De ska få lite gyllenbrun färg, rostningen ger en liten nötig smak. Mycket gott till alla typer av sallad.
  3. Skölj spenaten och lägg upp direkt i serveringsskålen. Pressa på citron, droppa på sesamolja (försiktigt, den ger mycket smak). Blanda runt med lite svartpeppar.
  4. Vänd försiktigt ner den stekta haloumin och solrosfröna bland spenaten. Avsluta med några droppar olivolja och, om så skulle behövas, lite salt. Obs! Tänk på att osten är salt.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept