Sangria

Sangria
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Sangria

Av: Jens Sjögren Sebastian Hedin

Från: Superklasse

6 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 75 cl rött vin
  • 5 dl apelsinjuice
  • fruktsoda
  • 2 citroner
  • 2 apelsiner
  • 2 limefrukter

Gör så här

  1. Börja med att hälla upp vinet i en skål eller tillbringare.
  2. Smaka sedan av med juicen så att du får en bra balans på sötman.
  3. Skölj och skiva citron, lime och apelsin i lagom tjocka skivor. Blanda ner i skålen.
  4. Ställ in sangrian i kylen i några timmar så att den blir väl kyld. Det är en fördel att kyla den väl, så slipper du använda is. Den kan spä ut sangrian så att den bli blaskig. Inte så gott!
  5. Om du orkar, kan du byta ut frukten och lägga i ny färgglad sådan. Fyll på med fruktsoda. Om man vill ha sin sangria utan bubblor, struntar man i sodan.