Passionsfruktsmilkshake med ingefärskaka

4

Du behöver

Milkshake:

  • 4 st passionsfrukter
  • 1 st banan
  • 0,5 liter vaniljglass
  • 2 dl honungsyoghurt
  • mjölk till önskad konsistens
  • Ingefärskakor:
  • 2 msk syltad ingefära
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk ljus sirap
  • 150 g smör
  • 0,75 dl socker

Gör så här

  1. Milkshaken:
  2. Dela passionsfrukterna och gröp ut innehållet. Skala bananen.
  3. Lägg bananen, passionsfruktsköttet, vaniljglassen och honungsyoghurten i en mixer.
  4. Mixa allt det goda till en jämn smet.
  5. Mixa sedan i mjölken till du får en önskad konsistens och god smak.
  6. Om du vill dricka din milkshake med sugrör bör den göras lite tunnare med hjälp av mjölken. Annars blir det alldeles för ansträngande att dricka.
  7. Kakorna:
  8. Blanda ner alla ingredienser i en mixer. Mixa stenhårt så du får en jämn smet. Om du har en degblandare utan knivar, får du finhacka den syltade ingefäran.
  9. Lyft ur degen och knåda den snabbt så den blir smidig.
  10. Forma kakorna efter egen smak. Vi gjorde lite längre pinnar som var lätta att doppa i milkshaken.
  11. Baka kakorna på plåt i ugn på 200 grader i 13 minuter, så att de blir bruna och krispiga helt enkelt.
  12. Om man gillar ingefära kan man nog tillsätta lite extra så kakorna blir kryddstarka. Det är gott till milkshaken.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept