Marängsvisch

4

Du behöver

  • 4 st äggvitor
  • 200 g florsocker
  • 3 st käck (lakritsgodis)
  • 2 st bananer
  • 1 liter vaniljglass
  • 100 g mörk choklad
  • 0,5 dl grädde
  • 150 g polkagrisar

Gör så här

  1. Börja med att sätta ugnen på 100 grader. Vispa sedan äggvitor och florsocker till en fast krämig massa. Ni ska kunna vända upp och ner på skålen utan att massan hamnar på golvet. Hacka sedan ner lakritsen i små bitar, vänd försiktigt ner i marängsmeten. Klicka ut smeten på smörpapper på en plåt och gör stora runda maränger.
  2. Baka av på 100 grader i ca 25-30 min tills de fått lite färg, men fortfarande är sega och goda.
  3. Smält chokladen i lite grädde på låg värme så att du får en mustig chokladsås. Banka sönder polkagrisen i en handuk eller mortel. Skiva bananen på längden. Skär upp glassen i skivor.
  4. Varva nu alltihop direkt på tallrik. Maräng, lite grädde, två skivor banan, en bit vaniljglass, en maräng till, lite chokladsås på och runt omkring och som kronan på verket smular du över polkagrisen. Voilà!
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept