Keylime-paj

8

Du behöver

  • 200 g digestivekex
  • 75 g smör
  • 0,5 dl socker
  • 8 st äggulor
  • 2 burk kondenserad mjölk
  • 2 dl apelsin- och limesaft (3 apelsiner och 4 lime)
  • 5 msk socker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Kör kexen i mixer. Smält smöret och rör ner smulorna och 0,5 dl socker. Pressa ner blandningen ordentligt i botten av formen. Baka den ljusbrun, ca 12 minuter. Vi trodde att det bara tog fem minuter men vi hade fel…
  2. Separera äggen och lägg de 8 gulorna i en bunke. Tillsätt den kondenserade mjölken.
  3. Häll den pressade apelsin- och limesaften i en kastrull. Tillsätt sockret och värm upp blandningen tills sockret har löst sig. Låt svalna.
  4. Häll ner apelsin- och limesaften i samma bunke som äggulorna och den kondenserade mjölken. Rör om med trägaffel eller något.
  5. Häll nu till sist ner smeten i den gräddade pajformen. Låt stå i kyl helst i ett dygn.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept