Karibiska blåmusslor

4

Du behöver

  • 2 kg blåmusslor
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 stav citrongräs
  • 1 st röd chili
  • 3 msk ingefära, färsk hackad
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 st lime
  • olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Skölj och kontrollera att musslorna är vid liv. Om en mussla är öppen kan du knacka lätt på skalet med en kniv, om den då stänger sig är den vid liv, om inte är den tyvärr död. Släng bort dem som är döda.
  2. Hacka ingefära, chili, vitlök och citrongräs och fräs i lite olivolja i en stor kastrull.
  3. Häll i kokosmjölken och låt det hela få ett uppkok. Pressa i lime och smaka av med salt. Tillsätt även saffran. När du tycker vätskan smakar gott lägger du försiktigt i musslorna och på med ett lock.
  4. När sedan musslorna öppnat sig i den kokande kokosmjölken är det klart. Lyft upp musslorna med hålslev och smaka av en sista gång. Musslorna tillför en fantastisk skaldjurssmak.
  5. Häll upp musslorna i en skål eller på fat och häll sedan kokosmjölksbuljongen över musslorna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept