Ingefära- och apelsinsmör

4

Du behöver

  • 200 g osaltat smör
  • 1 bit ingefära
  • 1 st apelsin
  • salt

Gör så här

  1. Börja med att skira smöret, detta kan man göra på flera sätt. Det enklaste tycker vi är att sätta en kastrull på spisen med smöret i. Sätt sedan plattan på lägsta värmen, låt smöret smälta långsamt. När smöret har smält helt så ser ni att det ligger ett vitt lager i botten på kastrullen, detta vill vi inte ha med. Häll av det klara smöret i en kastrull.
  2. Nu när det är klart, så skalar du ingefäran. Skär ner ingefäran i lagom stora bitar. Skär sedan bort 5 bitar skal från apelsinen, stora som femkronor ungefär. Försök att få bort det vita från skalet, det är bara beskt. Lägg ner apelsinskalen i smöret tillsammans med ingefäran i en kastrull på medelvärme. När smöret har blivit varmt tillsätt då den färskpressade apelsinjuicen. OBS! Akta när du tillsätter saften i det varma smöret, det stänker och fräser lite. När ingefäran och apelsinskalen har fått ligga i ett tag så är det bara att sila smöret. Smaka till sist av med salt. OBS! Det bästa är att slänga i apelsinskalen och ingefäran medan smöret fortfarande är varmt. Då kommer smakerna fram mycket bättre.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept