Chow chow-grönsaker (grönsakspickels i senapsyoghurt)

4

Du behöver

  • 2 st morötter
  • 0,5 st blomkålshuvud
  • 1 st röd paprika
  • 1 st grön paprika
  • 2 dl Ättiksprit
  • 1 liter vatten
  • 3 msk salt
  • 3 msk dijonsenap
  • 0,5 dl senapsfrön
  • 2 msk honung
  • 2,5 dl matlagningsyoghurt

Gör så här

  1. Blanda ättiksspriten med vatten och salt. Vispa runt tills saltet har löst upp sig.
  2. Skär upp morötterna i skivor, dela blomkålen i lagom stora bitar och skär upp paprikan.
  3. Lägg ner grönsakerna i ättikslagen och låt dem syras i upp till ett dygn. De kommer då att få en smaskig syra och sälta som passar perfekt till senapsyoghurten.
  4. Rosta senapsfröna i en het, torr panna tills de fått lite färg. Låt svalna.
  5. Blanda ner senapen och senapsfröna i matlagningsyoghurten. Smaka av med honung.
  6. När yoghurten smakar gott låter du dina syrade grönsaker rinna av ordentligt och blandar sen ner dem i yoghurten. Obs! Akta så du inte gör yoghurten för salt.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept