Chilismör

15 min
4
Chilismör
Foto: Fredrik sandin carlsson
15 min
4

Du behöver

  • 200 g osaltat smör
  • 1 st röd chili
  • 1 st grön chili
  • salt

Gör så här

  1. Börja med att skira smöret, detta kan man göra på flera sätt. Det enklaste är att sätta en kastrull på spisen med smöret i. Sätt sedan plattan på lägsta värmen och låt smöret smälta långsamt. När smöret har smält helt, ligger ett vitt lager i botten på kastrullen. Sila bort det genom att helt enkelt hälla av det klara smöret i en ny kastrull.
  2. Finhacka och kärna ur den röda och gröna chilin. Tillsätt chilin i smöret och värm på medelvärme i en minut. Smaka av med salt.
  3. Häll smöret över de nypoppade popcornen!
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept