Bulgur à la Romesco

4

Du behöver

  • 2 dl bulgurvete
  • 1 st gul lök
  • 2 dl vatten
  • 1 msk hönsbuljong
  • 2 st röda paprikor
  • 1 dl mandlar, skalade
  • 2 st vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 0,5 st röd chili
  • socker
  • salt och svartpeppar
  • 0,5 st citron

Gör så här

  1. Börja med att rosta bulgarfröna på plåt i ugn, cirka 5 min på 180-200 grader.
  2. Fräs den gula löken i lite olja i en kastrull. Tillsätt det rostade bulgurvetet, vatten och hönsbuljong. Salta och peppra. Koka försiktigt och rör runt då och då. Detta påminner lite om när man kokar ris. Tid: ca 20 min.
  3. Gör Romescon: Rosta chili, vitlök, paprika och mandlar med olivolja i ugn – 200 grader i 5-10 minuter. Mixa ingredienserna när de är färdiga i ugnen och tillsätt citronsaft, salt och peppar.
  4. Blanda ner Romescon i det färdigkokta, varma bulgurvetet. Rör runt ordentligt. Om ni vill ha det starkare kan ni tillsätta lite av sambal oeleken vi använde till kalkonen.
  5. Lycka till
  6. /Jens & Sebastian
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept