Bönor och tomatkött

4

Du behöver

  • 2 st tomater
  • 8 st valfria bönor (helst lite större som brytbönor, skärbönor, vaxbönor)
  • olivolja

Gör så här

  1. Börja med att sätta på en kastrull med lättsaltat vattnet på spisen. Låt det koka upp.
  2. Snoppa bönorna och skär ner dem i lagom stora bitar. Förväll bönorna i vattnet i ca 2 minuter. Spola dem sedan under kallt vatten. Detta bara för att kokningen skall upphöra.
  3. Kärna sedan ur tomaterna. Behåll tomatköttet, kärnhusen på tomaterna kan man slänga i fisksoppan eller räkbuljongen.
  4. Skär till sist ner tomatköttet i lagom stora bitar. Lägg ner tomatköttet och de förvällda bönorna i en skål och häll över lite olivolja. Blanda ihop och smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept