Jordärtskockssoppa

Jordärtskockssoppa
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Superklasse

Len och krämig soppa på jordärtskockor, funkar lika bra till förrätt som huvudrätt!

3 september 2010
Visa mer
20 min
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 2 st schalottenlökar
  • 3 dl vitt vin
  • 500 g jordärtskockor
  • 1 msk smör
  • 4 dl grädde
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala schalottenlök och jordärtskockor. När man skalar jordärtskockor är det bra att ha en bunke med vatten och lite citronsaft i bredvid. Lägg ner jordärtskockorna i vattnet så fort de är skalade så blir de inte missfärgade.
  2. Skär ner schalottenlöken i lagom stora bitar. Fräs på medelvärme tillsammans med 1 matsked smör. När löken har svettats ett tag utan att få färg, tillsätt jordärtskockorna. Låt dem fräsa med i cirka 5 minuter under omrörning.
  3. Häll på det vita vinet och låt sedan koka ihop tills hälften återstår.
  4. Tillsätt grädden och låta allt sjuda i cirka 5 minuter.
  5. Mixa soppan slät. Detta gör man bäst med en stavmixer eller i en matberedare.
  6. Smaka av soppan med salt och peppar och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksmaskiner från kända varumärken

Köksmaskiner Se fler

Fler goda recept