Kalkonfilé med aprikos- och sambalröra

20 min
4
Kalkonfilé med aprikos- och sambalröra
Foto: Fredrik Sandin carlsson
Från Superklasse

Kalkon är inte svårare att tillaga än kyckling. Prova den här varianten med aprikosmarmelad och sambal oelek som ger en härlig smak av både sötma och styrka.

Kalkonfilén går bra att byta ut mot kycklingfiléer.

27 december 2007
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 700 g kalkonfilé
  • 2 dl aprikosmarmelad
  • 0,5 dl sambal oelek (chili pasta)
  • salt
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Blanda ihop aprikosmarmelad och sambal oelek i en skål.
  3. Stycka upp kalkonen i portionsbitar. Salta och bryn i olivolja på hög värme.
  4. Lägg upp kalkonbitarna på ett ugnsfat och bred på aprikos- och sambalsmet.
  5. Baka kalkonen i ugnen i cirka 8-10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept