Grillad sparris med Caesardressing

30 min
4
30 min
4

Du behöver

  • 8 st gröna sparrisar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk citronsaft
  • salt
  • peppar

Ceasardressing:

  • 1 st äggula
  • 1 st vitlöksklyfta
  • citronsaft efter smak
  • 2 st sardellfiléer
  • 25 g parmesanost
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 dl matolja, gärna raps
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Lägg sparrisen på en plåt och häll över lite olja. Salta och peppra.
  3. Stek sparrisen i ugnen i cirka 10 minuter. Känn efter under tidens gång och ta ut dem när de är mjuka. Det blir godast om sparrisen inte är alltför mjuk, gärna lite tuggmotstånd.
  4. Lägg upp sparrisen på ett fat och pressa lite citron över.
  5. Mixa äggulor, fransk senap, sardeller, parmesanost, vitlöksklyftor och lite av olivoljan i en matberedare eller hushållsmixer.
  6. Häll försiktigt, under mixning, i matolja/rapsolja och resten av olivoljan, tills dressingen får en krämig konsistens och en god smak. Ett tips är att börja med att hälla oljan i en tunn stråle och sen hälla på mer när dressingen börjar bli lite krämig.
  7. Om dressingen blir för salt, spä ut den med lite vatten, för att sen tjocka till den igen med mer olja. Mängden 1 deciliter är ungefärlig, använd så mycket som behövs för att uppnå en krämig konsistens och god smak.
  8. Smaka av med salt, peppar och pressad citron.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept