Lättrimmad röding med dillstuvade mandelriskor

4

Du behöver

  • 4 st rödingfiléer med skinn (cirka 600 g)
  • salt
  • 2 msk smör

Dillstuvning

  • 1 l färsk mandelriska eller sillkremla i bitar
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 dl finhackad dill
  • 1 tsk pressad citron
  • salt efter smak och svartpeppar ur kvarn

Gör så här

  1. Salta rödingfiléerna på köttsidan och låt stå och dra medan stuvningen tillagas.
  2. Fräs svampen i smör i en stekpanna eller gryta ganska länge under omrörning.
  3. Pudra över mjölet, rör om och låt fräsa någon minut. Späd med vinet och låt det koka in. Tillsätt grädden och sjud under omrörning tills stuvningen tjocknar. Strö över dillen och smaka av med citron, salt och peppar. Ställ undan så länge.
  4. Hetta upp en stekpanna och tillsätt smöret. Lägg i fiskfiléerna med skinnet nedåt när det har slutat fräsa. När skinnet har fått fin färg, efter 1—2 minuter, dra då bort pannan från värmen och lägg på ett lock – då lagas fisken färdig på låg värme.
  5. Lägg upp fisken på ett fat och servera svampstuvningen vid sidan om, gärna tillsammans med kokt potatis och någon grönsak.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept