Friterad nejlikbrosking med getostdip

Friterad nejlikbrosking med getostdip
Foto: Stefan Wettainen
Från Svamplycka

Dessa små hattar blir originella och goda snacks till en öl eller drink eller som tillbehör till möra grillade köttbitar eller fiskfiléer, men panera dem då först med ägg och ströbröd och fritera sedan.

5 augusti 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 dl hattar av nejlikbrosking
  • 2 dl jordnötsolja eller annan frityrolja
  • flingsalt

Dipsås

  • 50 g chèvre (eller annan syrlig getost)
  • 1 dl turkisk eller grekisk yoghurt (10–12 % fett)
  • 2 msk jordnötsolja eller annan nötaktig olja
  • svartpeppar ur kvarn
  • lite salt

Gör så här

  1. Smula chèvreosten noga. Rör ihop den i en bunke med övriga såsingredienser till en slät röra. Låt gärna stå i kylen i 1 timme.
  2. Rensa svamphattarna. Hetta upp jordnötsoljan och lägg ner hattarna i den. Fritera tills de blir ordentligt gyllenbruna utan att bli brända.
  3. Låt hattarna rinna av på hushållspapper. Salta med flingsalt och servera omedelbart tillsammans med dipsåsen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept