Schalottenlöksconfit

Från Långkok

Det här är ett enkelt tillbehör som passar utmärkt till grillade köttbitar, stekar eller kyckling. Receptet ger en 1/2-litersburk.

5 maj 2008
Visa mer

Du behöver

  • 10 st schalottenlökar
  • 1 dl olivolja, extra virgin
  • 1 tsk socker
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 1 tsk japansk soja
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Skala schalottenlökarna och lägg dem i en liten tjockbottnad kastrull.
  2. Häll på olja och tillsätt även socker, vinäger, soja och salt.
  3. Värm på låg värme utan lock i 30 minuter.
  4. Ta av kastrullen från värmen och låt confiten svalna.
  5. Förvara i burk med lock i sval eller kylskåp. Schalottenlöksconfiten håller åtminstone en vecka.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept