Jens Linders pressgurka

Från Långkok

Pressgurka är ett klassiskt tillbehör till kalvstek, oxstek, leverpastej och köttbullar. Man kan byta ut persiljan mot dill om man vill.

Blandningen av ättiksprit, socker och vatten kan även användas som dressing till grönsallad.

5 maj 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 gurka
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 2 msk socker
  • 1 dl vatten
  • 2 msk färsk persilja, finhackad

Gör så här

  1. Skala gurkan och skiva den tunt. Lägg skivorna i en skål med ett litet fat som press över.
  2. Blanda ättiksprit, socker, vatten och färsk persilja i en bunke. Rör om tills sockret löser sig.
  3. Lägg ner gurkan och låt stå i minst 30 minuter. Servera pressgurkan sval eller kall.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept