Potatis- och palsternacksmos

Från Långkok

Vanligt potatismos kan gärna blandas upp med olika rotfrukter. Det är ett typiskt knep på exklusiva gourmetrestauranger. Palsternackan kan bytas ut mot snart sagt vilken rotfrukt som helst: jordärtskocka, svartrot, persiljerot eller rotselleri.

5 maj 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 st skalade potatisar av mjölig sort
  • 2 st skalade palsternackor
  • 3 msk mjölk
  • 50 g smör
  • salt
  • nyriven muskotnöt

Gör så här

  1. Koka potatis och palsternackor mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av. Värm mjölken i en kastrull.
  2. Mosa potatis och palsternacka med en stöt. Tillsätt den varma mjölken, lite i taget. Tillsätt smöret. Smaka av med salt och muskot.
  3. Serveras med fördel till olika stekar, korv, rimmad oxbringa - eller snart sagt vilken bit kött eller fisk som helst.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept