Potatis- och palsternacksmos

Vanligt potatismos kan gärna blandas upp med olika rotfrukter. Det är ett typiskt knep på exklusiva gourmetrestauranger. Palsternackan kan bytas ut mot snart sagt vilken rotfrukt som helst: jordärtskocka, svartrot, persiljerot eller rotselleri.

5 maj 2008
4

Du behöver

  • 8 st skalade potatisar av mjölig sort
  • 2 st skalade palsternackor
  • 3 msk mjölk
  • 50 g smör
  • salt
  • nyriven muskotnöt

Gör så här

  1. Koka potatis och palsternackor mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av. Värm mjölken i en kastrull.
  2. Mosa potatis och palsternacka med en stöt. Tillsätt den varma mjölken, lite i taget. Tillsätt smöret. Smaka av med salt och muskot.
  3. Serveras med fördel till olika stekar, korv, rimmad oxbringa - eller snart sagt vilken bit kött eller fisk som helst.
Visa mer
Kommentera receptet
Paskkampanj

Fler goda recept