Barbecuesås med kantareller

Från Nyhetsmorgon

Prova denna lättlagade, nykomponerade grillsås med komplex smak. Kantarellens fruktighet passar bra i den intensiva smakblandningen. Såsen är god till allt grillat kött och kan göras ännu hetare.

12 augusti 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 st finhackad gul lök
  • 1 st finhackad medelstark chilifrukt
  • 3 st finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 8 dl kantareller
  • 2 dl tomatketchup + 2 tsk chilipulver
  • 1 tsk worcestershiresås
  • rikligt med nymalen svartpeppar
  • 2 msk honung
  • 2 msk honung 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 dl vatten
  • salt efter smak

Gör så här

  1. Fräs lök, chili och vitlök i olivolja i en gryta under omrörning tills röran mjuknar.
  2. Dela kantarellerna i mindre bitar om de är stora. Små kantareller kan få vara som de är. Lägg svampen i grytan och låt fräsa i cirka 5 minuter.
  3. Tillsätt ketchup, chilipulver, worcestershiresås, svartpeppar, honung, vinäger och vatten.
  4. Låt sjuda på svag värme utan lock i cirka 20 minuter. Rör om då och då. Späd med mer vatten om såsen blir för tjock. När den är klar ska den vara ganska trögflytande. Smaka av med salt.
  5. Servera såsen varm eller kall till grillad kyckling, nöt eller gris.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept