Triple Red Veggie BBQ Sauce

Triple Red Veggie BBQ Sauce
Foto: Stefan Wettainen
Från Fredagsmys

Det här är en ganska mild barbecuesås, som jag gjort på många olika vis, men alltid på tre röda grönsaker: rödlök, röd paprika och tomat. Den passar till det mesta. Om någon av gästerna är känslig för heta smaker kan man hoppa över chilifrukten.

1 september 2009
Visa mer
12

Du behöver

  • 1 st finhackad rödlök
  • 2 st fintärnade röda paprikor
  • 2 st finhackade gröna milda chilifrukter, gärna jalapeño
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk senapspulver, exempelvis Colman’s
  • 0,5 tsk mald kryddnejlika
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 burkar krossade tomater
  • 0,5 msk salt
  • 1 msk socker
  • 2 msk rödvinsvinäger

Gör så här

  1. Fräs under omrörning rödlök, röd paprika och chili i olivoljan i en tjockbottnad kastrull tills alltsammans mjuknar, men utan att något blir brynt.
  2. Tillsätt paprikapulver, senapspulver, kryddnejlika och tomatpuré. Fräs ytterligare någon minut under omrörning.
  3. Häll i krossade tomater, salt, socker och vinäger.
  4. Låt sjuda utan lock på låg värme i cirka 30 minuter. Om såsen håller på att bli för tjock, späd med lite vatten.
  5. Smaka av såsen. Den ska vara saltare än en vanlig tomatsås. Servera kall eller sval.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept