Endivsallad med krutonger

Från Långkok

Endiver är ofta lite beska. Smaken balanseras här med en sursalt dressing. Denna lättlagade sallad passar till inkokt kyckling eller som sidosallad till snart sagt vilken varmrätt som helst.

20 februari 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 st endiv
  • 1 kruka krispsallad
  • 1 tsk japansk soja
  • 0,5 tsk mörk sesamolja
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1-2 krm salt
  • 3 skivor formfranska

Gör så här

  1. Skär endiven på mitten, skär loss roten och lossa bladen från varandra. Finstrimla krispsalladen.
  2. Blanda soja, sesamolja, vinäger och salt i en rymlig skål.
  3. Lägg ner sallad och endiv i skålen och vänd runt så att dressingen täcker. Rosta brödet, skär det i tärningar och strö över.
  4. Servera på en gång, om salladen får stå tappar den spänsten. Salladen passar bra till inkokt hel kyckling.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept