Kräft- och svampsmörgås

Kräft- och svampsmörgås
Foto: Stefan Wettainen

Du behöver

  • 2 ½ dl torkad svamp, exempelvis rimskivling
  • 1 burk kräftstjärtar i lag
  • smör att steka i och bre med
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk finhackad gräslök
  • 1 tsk finhackad dill
  • 8 skivor vitt bröd
  • ½ litet isbergssalladshuvud

Gör så här

  1. Lägg svampen i blöt i kallt vatten i en halvtimme. Låt kräftstjärtarna rinna av ordentligt i en sil.
  2. Häll bort vattnet och låt svampen rinna av. Smörfräs den sedan i 5 minuter i en stekpanna under omörning. Låt svalna.
  3. Grovhacka kräftstjärtarna.
  4. Blanda majonnäsen med gräslök, dill, kräftstjärtar och svamp.
  5. Bre bröden med smör och bred ut majonnäsblandningen på hälften av dem. Bryt salladen i bitar och lägg på den. Toppa med resten av bröden som lock.
  6. Låt gärna mackorna ligga en stund under press så håller de ihop bättre.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept