Banana longboat med kola och hallon

Banana longboat med kola och hallon
Foto: Stefan Wettainen
Från Fredagsmys

Istället för vispad grädde och chokladsås, som är den här klassikerns vanliga smaker, har jag valt en fräsch hallonsås och en kolasås. Portionerna kan vara väl stora för mindre barn. Halvera långbåtarna för de minsta. Somliga kallar den här desserten för banana split.

30 maj 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st bananer
  • 8 kulor vaniljglass

Melbasås

  • 225 g frysta tinade hallon
  • 1 st konserverad persikohalva
  • 1 dl sockerlag från persikoburken

Tillbehör

  • kolasås

Gör så här

  1. Melbasås
    Blanda hallon, persikohalvan och sockerlagen.
  2. Mixa tills såsen blir slät.
  3. Ställ i kylen en stund.
  4. Vid servering
    Dela bananerna på längden. Lägg upp dem på tallrikar eller avlånga glasfat.
  5. Lägg upp glasskulor bredvid. Använd en glasskopa eller en stor sked. Doppa redskapet i varmt vatten och skopa upp.
  6. Ringla över såserna. Servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept