Flädergranita

Flädergranita
Foto: Stefan Wettainen

En lite mer avancerad variant av glasspinnarna med fläder. Alkoholen tillför smak och gör granitan lite mjukare. Ur boken Made in Sweden.

Färdig på: 20 minuter plus tid för infrysning.

Här hittar du receptet på

Isglass på fläderblom

.

Receptet är hämtat ur boken Made in Sweden.

23 juni 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 dl koncentrerad fläderblomssaft
  • 1 msk fläderbrännvin, exempelvis Hallands fläder
  • 1-2 msk strösocker
  • 3 dl vatten, ca
  • Några droppar pressad citron
  • Några droppar pressad lime

Gör så här

  1. Blanda samtliga ingredienser noga i en bunke.
  2. Smaka av.
  3. Späd med vatten om smaken känns för koncentrerad.
  4. Tillsätt mer socker om blandningen känns väl syrlig.
  5. Häll ut smeten på en plåt eller bricka och ställ in i frysen.
  6. Ta ut den isiga massan efter ett par timmar och bryt sönder den med en gaffel.
  7. Ställ in i frysen igen.
  8. Upprepa proceduren några gånger tills granitan är kornig och fin.
  9. Servera granitan i kalla glas eller skålar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept