Flädergranita

Flädergranita
Foto: Stefan Wettainen
Jens Linder
Jens Linder

Flädergranita

Av: Jens Linder

Från: Made in Sweden

6 ingredienser

20 min + infrysning

En lite mer avancerad variant av glasspinnarna med fläder. Alkoholen tillför smak och gör granitan lite mjukare. Ur boken Made in Sweden.

Färdig på: 20 minuter plus tid för infrysning.

Här hittar du receptet på Isglass på fläderblom. Receptet är hämtat ur boken Made in Sweden.

Ingredienser

portioner
  • 4 dl koncentrerad fläderblomssaft
  • 1 msk brännvin (fläderbrännvin, exempelvis Hallands fläder)
  • 1-2 msk strösocker
  • ca 3 dl vatten
  • 3-5 droppar citronsaft
  • 3-5 droppar limesaft

Gör så här

  1. Blanda samtliga ingredienser noga i en bunke.
  2. Smaka av.
  3. Späd med vatten om smaken känns för koncentrerad.
  4. Tillsätt mer socker om blandningen känns väl syrlig.
  5. Häll ut smeten på en plåt eller bricka och ställ in i frysen.
  6. Ta ut den isiga massan efter ett par timmar och bryt sönder den med en gaffel.
  7. Ställ in i frysen igen.
  8. Upprepa proceduren några gånger tills granitan är kornig och fin.
  9. Servera granitan i kalla glas eller skålar.