Inkokta plommon med honungsyoghurt

4

Du behöver

  • 1 kg plommon
  • färskpressad saft från 1/2 citron

Lagen:

  • 4 dl färska hallon
  • 4,5 dl strösocker
  • 5 dl vatten
  • honungsyoghurt:
  • 2 dl matyoghurt 10%
  • 0,5 honung

Gör så här

  1. Koka en lag på socker,vatten och hallon i 5 minuter. Sila och var noga med att pressa
  2. Ut all saft.
  3. Ta bort skaften på plommonen och snitta skinnet i bottnen, så lossnar skalen lättare.
  4. Sänk ner frukterna i kokande vatten. Ta upp dem när skalen börjar lossna. Skölj dem kalla
  5. Och skala.
  6. Lägg ner plommonen i lagen, häll i citronsaften och låt sjuda i 5?10 minuter. Låt kallna.
  7. Servera med honungsyoghurt och kanske lite extra hallon.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept