Varma kokosplättar med rårörda blåbär och vit chokladmousse

6

Du behöver

  • 1 gelatinblad
  • 400 g grädde
  • 200 g vit choklad
  • Pannkakor:
  • 1 ägg
  • 1 dl mjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl kokos
  • 3 dl blåbär
  • 1 dl socker
  • 1 dl rostad kokos för dekoration

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten minst 5 minuter.
  2. Koka upp hälften av grädden. Smält gelatinet i den varma grädden och rör ned den hackade chokladen. I med den kalla grädden och låt stelna.
  3. Låt stå kallt i mist 4 timmar.
  4. Vispa hårt innan servering.
  5. Blanda ihop en pannkakssmet med kokosflingor, grädda i plättjärn.
  6. Rör ihop blåbär med sockret.
  7. Servera plättarna varma och med rostad kokos över moussen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept