Norrländsk tunnbrödskåta med färskosttomat samt honungssallad

6

Du behöver

  • 2 kakor Stenugnsbakat tunnbröd
  • 150 g Lokal färskost på komjölk
  • 0,5 dl honung
  • 1 dl balsamicovinäger
  • 0,5 dl socker
  • Blandsallad: t.ex. frisè, lollorosso, bladsallad och rosesallad.
  • 6 st plommontomater
  • Salt, socker och peppar för kryddning

Gör så här

  1. Koka ned ca 1 dl balsamicovinäger med sockret till du har kvar knappt en dl. låt svalna och blanda med honungen.
  2. Skär tunnbrödet i avlånga trekanter 3x6 bitar. Fritera i olja en kort stund tills de blir gyllenbruna. Lägg att torka på hushållspapper.
  3. Plocka salladen i små bitar, krydda med salt och peppar och låt stå i en liten bunke.
  4. Skär ett kryss i toppen på varje tomat och skålla tomaterna snabbt i kokande vatten. Dela dem i fyra delar och ta ur inkråmet så att du får 4 ?filéer?. Salta och sockra.
  5. Fixera filéerna varvat med färskosten i en liten stansring (finns i välsorterade köksbutiker).
  6. Lägg salladen på tallrik, tomatpucken ovanpå salladen och 3 bitar av tunnbrödet mot tomaten likt en kåta. Ringla över honungs och balsamicoreduktionen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept