Halstrad röding med rotfruktspytt och gräddsås på komese och lingon

6

Du behöver

  • 6 fileér a 170 gram Rödingfilé
  • Rotsaker: morot, gulbeta, rotselleri, rättika, potatis,
  • 900 g Palsternacka Totalt 150 g per portion, tärnat.
  • 1 knippe bladpersilja

Sås:

  • 2 dl grädde
  • 2 dl utspädd med vatten Viltfond
  • 50 g Komese
  • maizena
  • 2 dl lingon
  • flingsalt

Gör så här

  1. Tärna alla rotsaker i fyrkanter ca 5x5 mm. Stek i olja tills de är mjuka och fått färg. Salta och peppra. Rör i hackad bladpersilja strax före servering.
  2. Sås: koka vatten och viltfond, tillsätt grädde, smaka av med komese, salt och peppar. Red med maizena utrörd i kallt vatten. Skumma upp/vispa samt blanda i frysta lingon innan servering.
  3. Stek rödingen med tryck ovanpå och skinnsidan nedåt, 2-3 minuter innan servering. Kärnan på fisken skall fortfarande vara glansig. Vänd på fisken och stek sista 30 sekunderna med skinnsidan uppåt strax innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept