Dansk tårta med blåbär, nötter och jordgubbar

Dansk tårta med blåbär, nötter och jordgubbar
Foto: TV4

Dansk tårta med blåbär, nötter och jordgubbar

Av: Jens Holst

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

Jens recept på en god avslutning på en god middag! Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

  • 6 tårtbottenlager
  • 5 dl vaniljkräm
  • 200 g hasselnötter
  • 250 g mandelbeskvier
  • 1 dl portvin
  • 200 g färska blåbär (eller annan färsk frukt/bär)
  • 0,5 l vispgrädde
  • 100 g kakao
  • vaniljsocker
  • jordgubbar, till granering

Gör så här

  1. Lägg upp en tårtbotten, och häll på ett par skedar portvin.
  2. Rör ihop vaniljkräm med vaniljsocker, så det får starkare vaniljsmak.
  3. En tårtbotten till, därefter vaniljkräm, hackade hasselnötter, och sedan vaniljkräm.
  4. Lägg på en ny tårtbotten, vaniljkräm , och färska blåbär.
  5. Lägg en ny tårtbotten, och vaniljkräm.
  6. Rör mandelbeskvier med fyra skedar med portvin, lägg på tårtan, och lägg sedan på vaniljkräm. Upprepa tills alla sex lager är lagda.
  7. Slutligen pudras kakan med kakaopulver.
  8. Vispa grädde och bred ut längs med sidan på tårtan.
  9. Pynta med färska jordgubbar.