Färserad hälleflundra

Färserad hälleflundra
Foto: TV4

Färserad hälleflundra som serveras med rödbetor, sparris, brynt smör, pepparrot och citronzest.

Vintips från Jens
6666 Santa Carolina Reserva Semillon, 69 kr.
Komplettera med ett gott öl som alternativ.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


29 september 2011
Visa mer
1h
4

Du behöver

  • 750 g hälleflundrafilé
  • 15-20 buntrödbetor (beroende på storlek)
  • 10 st sparrisar
  • Smör
  • pepparrot
  • citron
  • Salt
  • Vitpeppar.

Gör så här

  1. Värm ugnen till 150 grader.
  2. Borsta rödbetorna och koka dem i lättsaltat vatten 15-20 minuter beroende på storlek.
  3. Låt en bit av blasten vara kvar.
  4. Tag 150 g fiskkött och mixa det till en färs.
  5. Tillsätt lite grädde och brödsmulor.
  6. Salta fisken och låt dra i 15 minuter.
  7. Smörj in toppen av fisken med färsen.
  8. Ugnsbaka fisken i cirka 35-40 minuter tills den är genomkokt.
  9. Koka sparris i lätt saltat vatten i cirka 2-3 minuter, stek eventuellt i smör.
  10. Servera med skirat smör, pepparrot och citronzest.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept