Nässelsoppa med vaktelägg och pilgrimsmusslor

Nässelsoppa
Foto: TV4

Nässelsoppa med vaktelägg och pilgrimsmusslor

Av: Jens - Malmö

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

15 min

Nässelsoppa som serveras med vaktelägg och halstrad pilgrimsmussla.

Vintips från Jens
82534 Bouchard Aîne & Fils, 72 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner
  • 2 l nässlor, nyplockade späda
  • 1 l vatten
  • salt
  • 1 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 dl grädde
  • 3 msk torr sherry
  • 2 msk gräslök, hackad
  • 4 vaktelägg, hårdkokta, ägghalvor
  • 4 pilgrimsmusslor, halstrade till servering

Gör så här

  1. Skölj nässlorna noga, ta bort eventuellt rötter och grova delar.
  2. Koka upp ca 5 dl av vattnet och salta lätt.
  3. Lägg i nässlorna, koka 5 minuter.
  4. Sila av kokvattnet och spar det.
  5. Hacka nässlorna fint.
  6. Fräs margarin och mjöl i en kastrull och späd med nässelspadet.
  7. Smula ner buljongtärningarna och späd med resten av vattnet, ca 5 dl.
  8. Koka ett par minuter.
  9. Tillsätt nässlorna och grädden.
  10. Smaka av soppan med salt och eventuellt lite sherry.
  11. Hetta upp en stekpanna.
  12. Stek pilgrimsmusslorna i företrädesvis olja tills det fått fin färg.
  13. Servera den het och nykokt med en ägghalva i tallriken.
  14. Strö över lite gräslök.