Rosmaringlass

Rosmaringlass
Foto: TV4

Rosmaringlass och ugnsbakad rabarber med smak av grenadine

Till det här receptet behövs det en glassmaskin

Vintips från Jens

4589 Josef Andert Beerenauslese, 81 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig.


29 september 2011
Visa mer
1h
8

Du behöver

  • 6 dl mjölk (3 %)
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 8 st äggulor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 st vaniljstänger
  • 1 kruka, rosmarin
  • Rarbarberstjälkar
  • citron
  • grenadine

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Vispa äggulor och strösocker vitt och pösigt.
  3. Värm grädde och mjölk i en kastrull, utan att det börjar koka.
  4. Blanda ägg, socker, grädde och mjölk med vaniljsocker i en bunke och skrapa ur vaniljstångens frön.
  5. Vispa tills smeten tjocknar och bubblor börjar synas.
  6. Kyl smeten snabbt genom att ställa bunken i iskallt vattenbad.
  7. Kör smeten i en glassmaskin enligt tillverkarens anvisningar.
  8. Skär stjälkarna på längden och lägg på ett ugnsbläck
  9. Häll över grendine, citron och socker och i i ugnen i cirka 10-15 minuter tills rabarbern är klar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept