Gurk- och senapssill

Från Nyhetsmorgon

Jens Linders recept på gurk- och senapssill, en riktigt god sill med två sorters senap.

17 december 2012
Visa mer

Du behöver

  • 840 g inläggningssill
  • 0,5 gurka

Lag

  • 0,5 l vatten
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 0,5 dl strösocker

Senapssås

  • 2 dl svensk söt senap
  • 2 msk fransk osötad senap
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk pressad citron
  • 2 msk strösocker
  • 5 msk neutral olja
  • 0,5 dl hackad dill

Gör så här

  1. Skölj sillen och låt den rinna av i durkslag.
  2. Blanda alla ingredienser till lagen och lägg i sillen. Låt stå i kylskåpet i 2–3 timmar.
  3. Skala och kärna ur gurkan. Skär den i små bitar.
  4. Blanda ingredienserna till senapssåsen.
  5. Blanda ner gurka och sillbitar i såsen.
  6. Låt stå i kylskåpet i 1 dygn före servering. Sillen håller sig i 2–3 dagar i kylskåpet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept