Basilikabiff med medelhavsgratäng

Basilikabiff med medelhavsgratäng
Foto: TV4

Du behöver

Basilikabiff

  • 600 g fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk pinjenötter
  • 0,5 dl pesto
  • 0,5 dl grovriven eller hyvlad parmesan
  • 0,5 dl basilikablad

Medelhavsgratäng

  • 1 kg potatis
  • 1 st gul lök
  • 1 st stor grön paprika
  • 8 st torkade tomater i olja
  • 125 g fetaost
  • 2-3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Stek köttet i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 65 grader. Låt köttet vila.
  3. Skär köttet i tunna skivor och lägg ut på ett fat.
  4. Salta och peppra. Klicka peston över köttet. Strö över rostade pinjenötter, ost och basilikablad.
  5. Lika god att servera kall som ljummen.
  6. Medelhavsgratäng
    Sätt ugnen på 225 grader.
  7. Skala och skiva potatisen och löken tunt.
  8. Kärna ur och strimla paprikan.
  9. Dela tomaterna i bitar.
  10. Riv fetaosten.
  11. Smöra en ugnssäker form.
  12. Lägg lager av potatis, lök, paprika, tomater och riven fetaost och salta och peppra mellan varven.
  13. Häll över den mindre mängden grädde och grädda i ugnen på nedersta falsen ca 45 minuter.
  14. Häll på mer grädde om det ser torrt ut.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept