Quinoasallad med rostad blomkål

Från Efter tio

En nyttig och vegetarisk sallad med quinoa och blomkål som är rostad.

23 september 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 1,5 dl röd ekologisk quinoa
  • 1,5 dl vit ekologisk quinoa
  • 1 st litet huvud ekologisk blomkål i vacker färg
  • 1 kruka färsk gräslök
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 st finhackad vitlöksklyfta
  • Ekologisk olivolja, nymalen svartpeppar och salt

Gör så här

  1. Skölj quinoan i varmt vatten.
  2. Koka upp 5 dl vatten och 2 msk ekologisk buljong.
  3. Lägg i quinoan, koka ca 5 min, dra kastrullen från spisen, låt svälla under lock i ca 20 min.
  4. Låt sedan svalna.
  5. Dela blomkålen i buketter, blanda med olivoljan, vitlöken, salt och peppar.
  6. Blanda quinoan med blomkålen och hackade örter.
  7. Servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept