Spenatsoppa med ägghalvor och dinkelkorn

30 min
4
Spenatsoppa med ägghalvor och dinkelkorn
Foto: Fredrik Sandin Carlson
30 min
4

Du behöver

  • 1 paket djupfryst spenat
  • 2 st schalottenlökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk rapsolja
  • 1 l grönsaksbuljong (alt. hönsbuljong)
  • 0,5 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • peppar
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 4 hårdkokta ägg
  • 1 dl kokta dinkelkorn

Gör så här

  1. Lägg dinkelkornen i en kastrull med vatten och koka tills de är mjuka.
  2. Tina spenaten.
  3. Skala och hacka löken och vitlöken fint.
  4. Fräs lök och vitlök mjuka i rapsoljan.
  5. Häll på buljongen, tillsätt spenaten och låt soppan koka upp under lock en kort stund. Sänk värmen och låt sjuda i 10 minuter.
  6. Tillsätt grädden i soppan och låt koka ytterligare 4-5 minuter. Krydda med salt, peppar och muskotnöt. Mixa sedan soppan slät med en stavmixer.
  7. Skala äggen och dela dem i halvor. Servera soppan med ägghalvorna och hela dinkelkorn.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept