Laxburgare med morotsröra

4

Du behöver

  • 600 g färsk laxfilé
  • 2 salladslökar
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 mild röd spansk peppar
  • 1 msk limesaft
  • 2 ägg
  • olivolja
  • salt och peppar

Du behöver också:

  • bakplåtspapper

Morotsröra:

  • 2 medelstora morötter
  • 2 dl kokta kikärter
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 msk olivolja
  • några droppar pressad citronsaft
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. 1.
  2. Morotsröra: Skala och skär morötterna i slantar. Koka morötterna tills de är mjuka, ta upp och låt svalna. Häll av kikärterna. Mixa morötter, kikärter, spiskummin och olivolja. Krydda med salt och peppar. Spä med en skvätt citronsaft eller lite kallt vatten. Ställ svalt till servering.
  3. 2.
  4. Värm ugnen till 150°. Ansa och skär salladslökarna i tunna skivor. Hacka koriandern. Dela chilin på längden, skrapa ut kärnorna och hacka fruktköttet fint. Pressa ut saften ur limen.
  5. 3.
  6. Mixa laxen till en färs. Vänd ner salladslök, koriander, chili, limesaft och ägg. Krydda med salt och peppar. Forma färsen till 4 burgare. Lägg burgarna på ett bakplåtspapper på en plåt och baka av i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills burgarna är genomstekta.
  7. Tips: För annorlunda smaksättning, byt ur koriander och lime till dill och citron.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept