Höstäpplen med vit choklad

30 min
4
Höstäpplen med vit choklad
Foto: TV4

En god äppelkompott med digestivekex och vit chokladyoghurt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


2 december 2011
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 8 st äpplen
  • 1 st vaniljstång
  • 1 st citron
  • 1 dl socker
  • 0,5 msk kanel
  • 1 msk honung
  • 1 msk smör
  • 2 st digestivekex
  • 100 g färskost
  • 100 g vit choklad
  • 1 dl matlagningsyoghurt

Gör så här

  1. Skala och tärna äpplena.
  2. Koka 6 av dom med en delad vaniljstång, saft och finrivet skal av en citron samt socker till en god kompott.
  3. Stek resterande äpplen med kanel, honung och smör lagom tills de börjar mjukna.
  4. Ställ åt sidan.
  5. Blanda hälften av de stekta äpplena med digestivekex och lägg i botten på 4 glas.
  6. Vispa färskost ihop med äppelkompotten.
  7. Fördela i glasen och ställ in i kylen.
  8. Smält chokladen och blanda med yoghurt.
  9. Toppa glasen med vit chokladyoghurt och ställ kallt.
  10. Vid servering
    Lägg på resten av de stekta äpplena.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept