Höstäpplen med vit choklad

Höstäpplen med vit choklad
Foto: TV4

Höstäpplen med vit choklad

Av: Jenny - Västervik

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

30 min

En god äppelkompott med digestivekex och vit chokladyoghurt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 8 äpplen
  • 1 vaniljstång
  • 1 citron
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 msk malen kanel
  • 1 msk honung
  • 1 msk smör
  • 2 digestivekex
  • 100 g färskost
  • 100 g vit bakchoklad
  • 1 dl matyoghurt

Gör så här

  1. Skala och tärna äpplena.
  2. Koka 6 av dom med en delad vaniljstång, saft och finrivet skal av en citron samt socker till en god kompott.
  3. Stek resterande äpplen med kanel, honung och smör lagom tills de börjar mjukna.
  4. Ställ åt sidan.
  5. Blanda hälften av de stekta äpplena med digestivekex och lägg i botten på 4 glas.
  6. Vispa färskost ihop med äppelkompotten.
  7. Fördela i glasen och ställ in i kylen.
  8. Smält chokladen och blanda med yoghurt.
  9. Toppa glasen med vit chokladyoghurt och ställ kallt.

Vid servering

  1. Lägg på resten av de stekta äpplena.